Furcsa ez az egész. Furcsák az emberek. Persze nincs ebben semmi meglepő, elég elmenni valahova és csak úgy hallgatózni. Egyből hallhat furcsaságokat. Már azt, hogy miről is beszélgetnek. Lényegében a nagy semmiről. Jó nem azt mondom, hogy ott helyben fejtsék meg a, mit tudom én mondjuk sajtkukacok nemi életét, de azért nem semmi ahogyan egyes emberek gondolkodnak és látják a világot. Nem is olyan rég voltam egy jó kis Nefogazz! koncerten.

Aki nem ismerné annak annyi, hogy meglehetősen egyéni színfoltot képeznek a magyar zenei palettán. Hardcore szerű zene, beteg, elvont humorral. Az összes koncertjükön fetrengeni lehet a röhögéstől. Legalábbis pár éve így volt ez. Na nem mintha most sírófesztivált rendeztek volna, csak most valahogy nem olyan volt, mint régen. Elég hosszú szünetet tartottak az elmúlt időszakban, és meg is volt/van az oka. Ihlethiány. Mást erre nem lehet mondani. Ha egy zenekar arról panaszkodik, hogy nem jönnek az ötletek, se zenei se szöveg terén akkor ott komoly gondok vannak az ihlettel. Mivel zenélnek, ezért feltételezhető, hogy kreatív emberek. És egy kreatív ember nem arra vágyik, hogy folyamatosan ugyanazt csinálja. Létre szeretne hozni új dolgokat, alkotni szeretne. És ez náluk jelenleg kissé nehezen megy. És kicsit belefáradtak abba, hogy folyton ugyanazt a közel húsz dalt játszogatják. De mindezek ellenére kicsit megdöbbentő volt azt hallani, koncert után, hogy úgy tervezték ez lesz az utolsó bulijuk. Hát részemről én nagyon szomorú lennék ha nem csinálnák tovább, olyan hangulatú bulikat adtak ami nem sok mindenkinek sikerült. Lényegében telt házas zp koncerteket is összehoztak. Ami nem olyan nehéz, tekintve a zp belépő árait. De nem volt tele a zp állandóan más előadókon. Rengetegszer előfordult az, hogy egy teljesen jó zenekar alig pár ember előtt lépett fel. Ha így nézzük komoly dolgokat értek el, elvégre a zenéjük nem az a rádióbarát fajta. Egy bazdmeg, vagy leszarom még az enyhébb dolgok amik előfordulnak. Nem ettől viccesek, távolról sem. Bár tény, hogy hozzá tartozik. De mivel ez egy egészen jó kis buli volt, ennek hatására nagyon úgy néz ki lesz még folytatás. Mint mondták sokat segített ez a koncert.

Na de nem is erről akartam írni... :) Szóval szóba elegyedtem ott pár emberkével és szóba került, hogy ki hova is fog menni koncertek, fesztiválok miegymás szempontjából. Mondom nem sok minden fér bele, elvégre valamiből élni is kell. Nem nagyon engedhetek meg túl sok bulit magamnak. Számomra a fesztiválok ki is maradnak, egész egyszerűen nem jut rá elég keret. Augusztusban lesz a Sörolimpia az menni fog, na de más hát nem igazán. Ha az ember próbál a kis pénzéből úgy ahogy kijönni, és nem adósságokba verni magát, akkor ennél többre nem telik. És egyszerűen nem volt képes felfogni, hogy ilyen is van! Nem tudom mennyit keres, nem is érdekel. Nem úgy tűnt, hogy olyan nagyon felvetné a pénz. Mert nem arról van szó, hogy sokba kerülne egy fesztiválra a belépő, pedig nem kevés némelyik legjobb példa a Sziget. Idén is lesz közel 40 000 forint! Hát lesznek olyan fellépők akiket szívesen megnéznék, na de ennyit nem tudok egyetlen hétre csak belépőre félretenni! A napijegy is kurva sok! Valami 13 000, azért ez nem az én pénztárcámnak van kitalálva. Igen tudom, hogy nem csak egy bandát láthatok, meg sziget meg hangulat. Na de ha én nem akarok minden bandát megnézni? Csak kettőt hármat? Akik ha egy rendes önálló turnéval jönnek akkor kevesebb, mint a fele a belépő. Másrészt én olyan nagyon nem szeretem a fesztiválokat. Tömeg van, rengeteg olyan ember akiket nem szívesen látnék. Nem azért mert bárkit is utálnék, csak mivel egy fesztiválon nem csak pár fellépő van, így több az olyan ember aki nagyrészt pont leszarja azt, hogy a másik kíváncsi lenne egy adott bandára. Ő pedig (utálja/nem szereti/nem azért ment) azt a bandát, cseppet sem toleránsan viselkedik mások iránt. Sokkal jobban szeretem azokat a koncerteket, amik egy kis klubban zajlanak mert ott legalább nem másznak bele az ember képébe. Tudom milyen az amikor tömeg van, élmény az is. De nekem sokkal nagyobb élményt jelent az, hogy ott van a banda egy karnyújtásnyira előttem.

És akkor még nem mondtam, hogy ha már ott van az ember akkor fogyasztani is fog valamit. Enni-inni kell. És ha az ivászatot vissza is fogja az ember lényegében akkor is ott kell élni pár napot, ami mindenképp többe kerül, mintha otthon tenné. És akkor ott van még az odaút-visszaút, ami manapság nem két fillér. Ha lenne is autóm, ami nincs akkor is több lenne a kevésnél, nem egyszerű ez. És mivel nem vagyok ”koszos pánk” (semmi bajom a punkokkal egyéb iránt), nem fogok leállni tarhálni, kuncsorogni senkivel, hogy adjál má egy pár forintot, vagy egy pár kortyot a piádból... Szóval ez felejtős nálam. Így marad a saját kis pénz magom, ami mondhatni enyhén szólva is nem sok. Na de majd ha megnyerem az ötöst! Ez komoly akadályokba ütközik, lévén nem lottózom, nem élek bűnös szerencsejátékokkal... :)

Úgyhogy nem értem néha az embereket. Nem is akarom, nem is fogom megérteni őket. Elég az ha magamat próbálom úgy, ahogy :) 

Szerző: Amigarockwell  2012.04.02. 00:05 Szólj hozzá!

Címkék: drágaság fesztiválok nefogazz!

A bejegyzés trackback címe:

https://sivstammerattila.blog.hu/api/trackback/id/tr204355094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása