lasagne.jpg

Hozzávalók:


Ragu
2 evőkanál olívaolaj
füstölt sertésszalonna, 90 g, apróra vágva
1 nagy fej vöröshagyma (200 g), apróra vágva
1 közepes sárgarépa (120 g), apróra vágva
1 kg darált marhahús
250 ml száraz vörösbor (elhagyható)
Legalább 1 kg paradicsom, kisebb darabokra vágva
Lasagne lapok, lehet száraztészta vagy hűtött
160 g reszelt parmezán (vagy bármilyen sajt)

Besamelmártás:
125 g vaj
110 g sima liszt
1,25 liter forró tej
Őrölt szerecsendió
Őrölt bors

 

Melegítsük fel az olajat egy serpenyőben, süssük ropogósra az apróra vágott szalonnát. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, majd állandó keverés mellett süssük tovább, amíg a zöldségek megpuhulnak. Öntsük fel egy kis vízzel, és fűszerezzük ízlés szerint. Majd addig főzzük így amíg a víz nagy része el nem főtt. Adagoljuk hozzá a darált marhahúst, és állandó keverés mellett süssük, amíg a hús megváltoztatja a színét. Adjuk hozzá a feldarabolt paradicsomot, majd lassú tűzön főzzük addig amíg az eleinte sok lét eresztő paradicsom nagy része elfő. Míg a ragu fő, készítsük el a besamelmártást.

A besamelmártás elkészítéséhez olvasszuk fel a vajat egy közepes serpenyőben, adjuk hozzá a sima lisztet, kevergessük, amíg homogén mártást nem kapunk. Folytonos keverés mellett adjuk hozzá a tejet, lassan forraljuk fel, míg a szósz besűrűsödik. Közben fűszerezzük szerecsendióval, borssal és sóval.

Melegítsük elő a sütőt 200 °C-osra. Zsírozzunk ki egy mély tűzálló tálat, oszlassunk el az alján 4 evőkanál besamelmártást. Fektessünk rá két tésztalapot (vagy annyit, hogy teljesen elfedje), a raguból annyit, hogy szintén elfedje, és így tovább addig amíg el nem fogynak a hozzávalók. És a végén szórjuk meg sajttal. Süssük fedő nélkül, amíg a teteje aranybarnára sül. A szeletelés előtt 15 perccel vegyük ki a sütőből.

Szerző: Amigarockwell  2014.10.23. 18:43 Szólj hozzá!

Címkék: receptek lasagne bolognai lasagne

A bejegyzés trackback címe:

https://sivstammerattila.blog.hu/api/trackback/id/tr796826909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása